Zveřejněno poselství ke Světovému dni modliteb za povolání

5.12.2003 

Svatý otec vyzývá všechny křesťany k modlitbě za povolání a za věrnost těch, kdo byli povoláni. V dnes zveřejněném poselství ke Světovému dni modliteb za povolání, který se tradičně slaví na čtvrtou neděli velikonoční. Jan Pavel II. připomíná, že navzdory sekularizaci společnosti se šíří požadavek duchovnosti a nová potřeba modlitby.

Svatý otec vyzývá nejen k podpoře těch, kdo se rozhodují pro kněžství, zasvěcený život a misijní službu, ale také za ty, kdo dar povolání obdrželi. ?Ve svatosti povolaných totiž spočívá síla jejich svědectví, které může přitáhnout další soby a vést je k tomu, aby svůj život svěřili Kristu.? To je způsob jak zamezit úpadku povolání k zasvěcenému životu, které ?ohrožuje existenci mnoha apoštolských děl.? V centru modliteb má být eucharistie, ?protože z Kristovy vykupitelské oběti mohou povolaní čerpat sílu,? zdůrazňuje papež.

V závěru poselství ke Světovému dni modliteb za povolání Jan Pavel II. děkuje Bohu ?za velké věci, které učinil a nepřestává činit navzdory lidské slabosti.?

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.