Kněz Arija zvítězil na světovém festivalu mariánských písní

4.12.2003 

První cenu 19. světového festivalu mariánských písní získal španělský kněz P. Juan Manuel Arija který se svou písní ?Maria, misionářka naděje? porazil své konkurenty a nadchl také účastníky Druhého amerického misijního kongresu.

Kněz byl a překvapený nečekaným úspěchem. ?Když jsem tuto píseň skládal, chtěl jsem jenom vzdát poctu Panně Marii a pozvat posluchače zamyslet se nad poselstvím, které jsem jim chtěl sdělit,? uvedl P.Arija. Píseň prý věnoval všem, kteří ve světě bojují za mír a za spravedlnost a kteří pracují v tichosti pro Boží království.

Druhé místo získal Portorikánec Quinque Lopez. ?Děkuji Pánu za tuto mimořádnou zkušenost. Toto ocenění, které jsem získal, patří především Bohu, jeho Matce a všem lidem, kteří mě v tyto dny doprovázejí modlitbou,? prohlásil v reakci na druhou cenu Quinque Lopez.

Iniciativa se každý rok odehrává v Národním divadle Miguela Angela Asturiase pod záštitou guatemalské biskupské konference. Písně soutěžících z více než 20 zemí světa byla přenášena Světovým katolickým rádiem (Zdroj: EWTN).

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.