Svatý otec vzpomenul ve Vatikánských zahradách na Jasnou horu

1.6.2006 

Vatikán ? Velký počet věřících se včera večer zúčastnil pobožnosti na závěr května, měsíce zasvěceného Panně Marii. Růžencové procesí se vydalo od kostelíku sv.Štěpána Vatikánskými zahradami až k lurdské jeskyni. Kolem 21 hodiny se ke shromáždění připojil Svatý otec Benedikt XVI., který na závěr modliteb pronesl promluvu.
Svatý otec v ní připomněl, že letošní květen byl ve znamení 25. výročí atentátu na Jana Pavla II. a při této příležitosti mohl Řím přivítat také sochu Panny Marie Fatimské. Zároveň byl květen zakončen návštěvou významných míst v Polsku spojených s životem a dílem Jana Pavla II.

?Z této návštěvy, o níž jsem hovořil také při dnešní generální audienci, se mi nyní vybavuje zvláštním způsobem zastávka v poutním chrámu na Jasné hoře v Čenstochové, kde jsem ještě více pochopil, jak naše nebeská Přímluvkyně doprovází pouť svých dětí a jak nenechává bez povšimnutí prosby, s nimiž se na ni obracíme s pokorou a důvěrou.?

Svatý otec vyjádřil přání znovu se všemi věřícími poděkovat Panně Marii za ochranu během jeho cesty do Polska. Na závěr pak připomenul sobotní setkání nových hnutí a komunit působících v církvi, na něž všechny přítomné pozval a poté jim udělil své apoštolské požehnání.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.