Cesta dialogu je jediná možná budoucnost

26.4.2006 

V těchto dnech ve Washingtonu probíhá setkání na téma ?Náboženství a kultury: odvaha vést dialog?, pořádané Komunitou Sv. Egidia, Universitou Georgetown a arcidiecézí z Washingtonu. Představitelé a svědci různých světových náboženství se zabývají tématy, které mohou přispět k dialogu a ke ?globalizaci s lidskou tváří?.

Představitelé komunity sv. Egidia připomněli stále aktuální poselství Jana Pavla II. ze Světového dne modlitby za mír v Assisi, z října roku 1986. Tehdy Jan Pavel II zakončil. toto historické setkání, kde se sešli ve jménu dialogu představitelé největších světových náboženství, slovy ?Nepřestávejme šířit mírové poselství a vnímat duch, který je zde v Assisi?. Aktuálnost tohoto poselství je zdůrazněna po dvaceti letech na sympoziu ve Washingtonu. U telefonu ze Spojených států, profesor Alberto Quattrucci z komunity sv. Egidia:

S duchem v Assisi jsme po 20 letech přepluli oceán a jako poprvé ve Spojených státech se komunita sv. Egidia podílela na přípravě mezinárodního sympozia o mezináboženském dialogu, aby opět potvrdila, že budoucnost bez dialogu neexistuje. Zítra se na různých místech sejdou věřící, rozděleni podle náboženství. Poté bude následovat velké procesí, které skončí na velkém prostranství University Georgetown. Tam bude prohlášeno, že cesta dialogu, cesta setkání, jsou jedinou možností pro budoucnost národů.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.