Plán cesty Benedikta XVI. do Polska

26.4.2006 

Dnes byl zveřejněn kompletní program návštěvy Benedikta XVI. v Polsku, která se uskuteční od 25. do 28. května. Půjde v pořadí o druhou zahraniční cestu papeže, první byla jeho návštěva Německa při setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem.

Ve čtvrtek 25. května dopoledne Svatý otec přiletí na mezinárodní letiště ve Warszavě. V tamní katedrále se Svatý otec setká s kněžími, odpoledne jej přijme polský prezident Lech Kaczynski a večer proběhne ekumenické setkání v luteránském kostele Nejsvětější Trojice.
V pátek dopoledne bude Svatý otec sloužit mši svatou na náměstí Pilsudskeho v polském hlavním městě. V odpoledních hodinách se přemístí vrtulníkem do Czenstochové. V chrámu na Jasné Goře pak proběhne setkání s řeholníky a seminaristy. Večer papež odletí do Krakowa.
V sobotu dopoledne papež navštíví Wadowice, rodné městečko Jana Pavla II., navštíví baziliku, rodný dům Karola Wojtyly a mariánskou svatyni na Kalvárii Zebrzydowske. Odpoledne si Benedikt XVI. prohlédne město Krakow včetně katedrály na Wawelu. Večer proběhne setkání papeže s polskou mládeží.
V neděli bude sloužit mši svatou v Krakowě pod širým nebem a odpoledne navštíví Osvětim, místo bývalého koncentračního tábora, kde se Svatý otec pomodlí za všechny, kteří na tomto místě zahynuli. Večer se pak Svatý otec vrátí z Krakowa zpátky do Říma.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.