Itinerář kard. Martina pro prezentaci Kompendia

24.4.2006 

Hlavní města Chorvatska, Maďarska a Rakouska jsou etapy itineráře kardinála Renata Martina, presidenta Papežské rady Iustitia et Pax, pro prezentaci Kompendia sociální nauky církve. Cesta, kterou kardinál zahájil včera večer, potrvá do čtvrtku 27.4.

Dnes ráno bylo Kompendium představeno v Záhřebu sociálním pracovníkům a médiím. V odpoledních hodinách kardinál hovořil o první encyklice Benedikta XVI., Deus Caritas est, před studenty teologie, budoucími kněžími, řeholníky a laiky.
Zítra odpoledne, v Budapešti, v den 10. výročí zřízení maďarské komise Iustitia et Pax, kardinál Martino zahájí sympozium nazvané "Zákon a morálka". Ve středu bude kardinál hovořit v maďarské kulturní nadaci o fisionomii, účelech a činnostech Dikasteria, které vede kampaň za spravedlnost a mír ve světě.
Ve čtvrtek ráno se porporát setká ve Vídni s rakouským presidentem a presidentem parlamentu. Po setkání bude mít zahajovací proslov na kongresu na téma "Náboženství mezi veřejností: náboženská svoboda v nové Evropě", který pořádá Rakouská biskupská komise Iustitia et Pax.

Církev chce svou sociální doktrinou zachovat a podpořit v lidském svědomí smysl pro lidskou transcendentální důstojnost, jež nesmí být zaměněna s politickou společností, a kde se vzájemně prolíná princip laicity s náboženskou svobodou.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.