Studenti "UNIV 2006" u Benedikta XVI.

10.4.2006 

?Nezapomínejte, že vaše štěstí spočívá v setkání a přátelství s Ježíšem? ? řekl Svatý otec při audienci tří a půl tisíce studentů z různých zemí světa, kteří se v Římě účastní kongresu UNIV. Organizuje je každoročně ve Svatém týdnu prelatura Opus Dei. Letošním tématem setkání je kultura a sdělovací prostředky.

?Musíme bohužel konstatovat, že ? jak dobře víme ? nové technologie a mass media dnes ne vždy přejí mezilidským vztahům, upřímnému dialogu a přátelství mezi lidmi. Ne vždy pomáhají vnitřnímu životu a prohlubování vztahu s Bohem. Pro vás, jak dobře vím, představuje přátelství a kontakt s druhými, zvláště s vrstevníky, důležitou část každodenního života. K tomu je potřeba, abyste Ježíše považovali za jednoho z vašich drahých přátel, ba za prvního z nich. Tehdy uvidíte, že přátelství s Ním vás povede k otevírání se druhým, které uznáte za bratry a budete s nimi udržovat vztah upřímného přátelství.?

Benedikt XVI. připomněl to, co řekl minulý rok na světovém setkání s mládeží v Kolíně nad Rýnem. Kdo objevil Krista, musí k Němu vést druhé. Velkou radost totiž není možné uchovávat pro sebe, je třeba se o ní dělit. Svatý otec povzbudil mladé lidi k rozvíjení přátelství s Ježíšem skrze časté přistupování ke svátostem, zejména smíření a Eucharistie.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.