Na závěr setkání půjde papež s mladými k hrobu Jana Pavla II.

5.4.2006 

Zítra vpodvečer se Svatý otec setká s mládeží římské diecéze na náměstí sv. Petra v rámci přípravy na XXI. Světový den mládeže. Ten se tradičně slaví v jednotlivých diecézích na květnou neděli.
Od 17 hodin náměstí rozezní zpěvy a rytmická vystoupení různých autorů, které přispějí k vytvoření dobré atmosféry. Před příjezdem Svatého otce promluví ke shromážděným členové mladé rodiny, aby vyjádřili vlastní zkušenost s povoláním k manželství a rodinnému životu podle zásad, k nimž mladé lidi na Světových setkáních mládeže vždy vybízel Jan Pavel II.

Svatého otce po jeho příchodu v 18 hodin přivítá vikář římské diecéze, kardinál Camillo Ruini. Potom zazní úryvky z encykliky Deus Caritas est a úryvek z Lukášova evangelia, zatímco bude na podium přinesen Kříž Světových setkání a také ikona Maria Salus Populi Romani, která rovněž od roku 2004 putuje po různých zemích světa.
O životě, který vede k lásce a odpuštění, vydá svědectví Maddalena Santoro, sestra kněze, který byl minulý měsíc zavražděn v Turecku. Benedikt XVI. následně odpoví na několik dotazů mladých, které se týkají jeho poselství ke Světovému dni mládeže a předá jim symbolicky Písmo svaté. Společně s delegací mladých lidí se pak Svatý otec odebere do krypty Vatikánské baziliky, kde se společně pomodlí u hrobu Jana Pavla II.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.