Světová premiéra filmu ?Papež, který zůstal člověkem?

30.3.2006 

Za přítomnosti Benedikta XVI. se dnes v podvečer uskutečnila světová premiéra filmu ?Papež, který zůstal člověkem.? Vypráví o pontifikátu Jana Pavla II. a je pokračováním filmu ?Karol, člověk, který se stal papežem?. Mluví představitel hlavní role, polský herec Piotr Adamczyk:

?Někteří se možná tomu titulu diví, ale myslím, že je taková možnost ? přestat být člověkem, mnoha lidem se to stává. Název napovídá právě z jaké perspektivy je potřeba hledět na tento film, totiž z lidské strany Karla Wojtyly, Sv. Otce. Ukazuje jeho blízkost k lidem a jeho přesvědčení, že pravá svatost je také běžná, každodenní, lidská, že je mezi námi, že svatým se můžeme stát. Jsem přesvědčen, že divák, který přijde do kina nebo shlédne film v televizi, protože se chce vrátit k okamžikům, které si pamatuje z pontifikátu Jana Pavla II., uvidí naši interpretaci a skrze ni si připomene ty mimořádné okamžiky ? a to je úkol, v mé profesi sníme o tom, abychom se mohli dotýkat tak důležitých věcí. Jsem opravdu velmi rád, že mi bylo dáno zahrát tuto roli, roli tak nezvyklou, protože ukazuje mládí, stáří i poslední chvíle života Svatého otce.?

Televizní premiéra filmu ?Papež, který zůstal člověkem? proběhne 8. a 9. dubna na programu Canale 5 italské komerční televize Mediaset.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.