Benedikt XVI. dostal další dopravní prostředek

29.3.2006 

Téměř další hodinu se zdržel Benedikt XVI. po skončení hlavního programu generální audience na náměstí Sv. Petra, aby osobně pozdravil velké skupiny poutníků. Mezi nimi byli tentokrát například námořníci z Fuldy nebo skupina starostů a členů hasičského sboru z Řezna.

V závěru generální audience pozdravili Benedikta XVI. také představitelé Mezinárodní nadace Jana Pavla II. v čele s jejím předsedou, biskupem ze San Marino-Montefeltro, Luigi Negrim. Ten také předal papežovi dokumentaci k aktivitě této nedávno založené nadace, která se zaměřuje na sociální nauku církve a s ní spojená témata. Na programu má například na konci letošního srpna mezinárodní setkání na téma ?rozum, laicita a laicismus?. Zúčastní se ho mimo jiné filosof Robert Spaemann.

Při návratu do Vatikánu dostal Benedikt XVI. darem také další dopravní prostředek ? jde o devítimístný Volkswagen Transporter TDI bílé barvy. Klíčky od automobilu převzal Svatý otec osobně u Oblouku zvonů (Arco delle campane), po levé straně baziliky.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.