Proti zesměšňování Bohem dané důstojnosti člověka

17.3.2006 

Vatikán. sdělovací prostředky, které zítra skončí v Římě. Poděkoval jim za jejich apoštolát, jak v přímé evangelizaci tak prostřednictvím šíření všeho, co je dobré a pravdivé pro každou lidskou společnost.

?Svatý Pavel nám připomíná, že skrze Krista už nejsme cizinci a přistěhovalci, ale máme právo svatých a patříme k Boží rodině, která roste ve svatý chrám, místo Božího přebývání. Tento vznešený obraz života společenství se dotýká všech aspektů našeho života jako křesťanů a vás vybízí zejména k podpoře sdělovacích prostředků a průmyslu, aby šířily pravdu a podporovaly pokoj, který vyvěrá z životů žitých ve shodě s pravdou, která osvobozuje.?

Papež znovu důrazně vybídl k podpoře rodiny a rodinného života, který je základem každé kultury a společnosti.

?Jak beznadějně a destruktivně působí na nás všechny, když se děje opak! Copak naše srdce nepláčí, zvláště když mladí lidé jsou v područí ponižujících nebo falešných výrazů lásky, která zesměšňuje Bohem danou důstojnost lidské osoby a podrývá zájmy rodiny.?

V závěru Benedikt XVI. vyzval členy Papežské rady pro sdělovací prostředky, aby podporovali ty, kdo pracují ve světě médií. Jejich úkolem je především hlásat dobro a pravdu o člověku a o životě společnosti a upozorňovat na nebezpečné trendy, které ohrožují stavbu občanské společnosti.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.