Němečtí biskupové hodnotí setkání v Kolíně nad Rýnem

7.3.2006 

Němečtí biskupové zasedají v těchto dnech v Berlíně. Hlavním tématem jarního plenárního zasedání je tentokrát pastorace mládeže. 70 německých biskupů má zhodnotit Světový den mládeže v Kolíně nad Rýnem a představit aktuální formy pastorace mládeže v jednotlivých diecézích. Setkání potrvá do 9. března.

V Berlíně se německá biskupská konference sešla poprvé ve své historii. Na pořadu jednání je řada politických témat. Jedním z nich je také aktuální situace rodiny ve společnosti. Předseda německého episkopátu, kard. Karl Lehmann řekl, že biskupové jsou znepokojeni velkými materiálními rozdíly mezi lidmi: ?Způsob, jakým se německým rodinám uděluje materiální pomoc, nás zneklidňuje. Je to velmi nepřehledný systém a rozdíly jsou tak velké, že se zdá, jako by některé rodiny žily v docela jiné zemi.?

Kromě pastorace mládeže a problematiky rodin se němečtí biskupové zabývají také dokumentem o pohřebních obřadech a hledají způsoby pastorace v době mistrovství světa ve fotbale. Jak zdůraznil kard. Lehmann, církev musí být vždy blízko člověku a podobná sportovní událost je k tomu ideální příležitostí.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.