Týden ve Vatikánu: přehled událostí od 6. - 13. března

6.3.2006 

Včera začaly ve Vatikánu duchovní cvičení římské kurie, kterých se účastní rovněž Benedikt XVI. Duchovní cvičení potrvají až do soboty 11. března. Tématem duchovních cvičení, která vede emeritní patriarcha Benátek, kardinál Marco Cé, je ?společně k Velikonocům pod vedením evangelisty Marka?. Během konání duchovních cvičení jsou pozastaveny všechny aktivity Svatého otce, včetně generální audience ve středu 8.března.

První z událostí, která bude následovat po skočení duchovních cvičení, bude setkání s univerzitními studenty v sobotu 11. března u příležitosti IV. Evropského dne studentů. Setkání univerzitních studentů se koná z iniciativy Rady evropských biskupských konferencí a letos se zaměří na téma ?Křesťanský humanismus, cesta k nové spolupráci Evropy a Afriky. Svatý otec se se studenty setká v Aule Pavla VI. a společně s nimi se pomodlí růženec.

Další běžný program pak zahájí Svatý otec příští pondělí, kdy začne apoštolská návštěva Ad limina biskupů z Kamerunu.

Ve čtvrtek 9. března proběhne ve Vatikánu Mezinárodní konference ke 40. výročí od vydání koncilního dekretu Ad Gentes, o misijní aktivitě církve. Organizuje ji Kongregace pro evangelizaci národů společně s Papežskou univerzitou Urbaniana. Asi tisíc účastníků tohoto setkání přijme na audienci Benedikt XVI. v sobotu po skončení duchovních cvičení.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.