Týden ve Vatikánu ? nejdůležitější události v týdnu od 27. 2. ? 5. 3. 2006

27.2.2006 

V neděli 5. března začnou duchovní cvičení římské kurie, kterých se zúčastní také Benedikt XVI. Exercicie začnou v 18 hodin v kapli Redemptoris Mater, kde si po slavnostních nešporách a mši svaté členové kurie poslechnou meditaci kardinála Marco Cé, emeritního patriarchy Benátek, na téma Putování s Ježíšem k Velikonocům podle evangelisty Marka. Duchovní cvičení římské kurie potrvají do soboty 11.března. Během duchovních cvičení se nebudou konat žádné audience Svatého otce včetně středeční generální.

V sobotu 4.března přijme Benedikt XVI. na audienci členy Unie křesťanských podnikatelů.

V pátek 3. března v 11 hodin navštíví Svatý otec sídlo Vatikánského rozhlasu v Piově paláci u příležitosti 75. výročí zahájení jeho vysílání. Během návštěvy požehná nově rekonstruované vysílací studio kard. Karola Wojtyly, navštíví kapli a setká se s členy jednotlivých redakčních týmů. Na závěr pak promluví ke všem pracovníkům Vatikánského rozhlasu.

Ve čtvrtek se Benedikt XVI. setká ve Vatikánu s duchovními správci římských farností.

Na 1. března připadá Popeleční středa, kterou začínáme dobu postní. Svatý otec bude předsedat mši svaté s udělováním popelce v bazilice sv. Sabiny od 17 hodin.
Ve středu dopoledne se také bude konat tradiční generální audience Svatého otce.

Benedikt XVI. tento týden zahájil přijetím účastníků mezinárodního kongresu o lidském embryu, který pořádá Papežská akademie pro život.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.