Opus Dei vyhlásilo novou kampaň na pomoc Africe

15.2.2006 

Personální prelatura Opus Dei vyhlásila sbírku na čtyři nové projekty na pomoc Africe. Nadace Harambee vznikla před více než třemi lety u příležitosti kanonizace zakladatele Opus Dei, Jose Maria Escrivy (6. října 2002).

Nadace Harambee ? což volně přeloženo znamená ?Hej rup? ? realizuje 24 projektů ve 13-ti afrických zemích. Nejnovější mají za cíl podpořit výuku mladých žen z jižní části Súdánu, které musely opustit své rodiny kvůli občanské válce. Další se věnují rekvalifikaci učitelů a osob vedoucích vzdělávací instituce v Keni a výuce řemesel na Madagaskaru, která chce zapojit do školení celé rodiny. Poslední, čtvrtý projekt, je věnován lékařské pomoci pro ženy a děti v Demokratické republice Kongo, zejména v zanedbaných oblastech na periferii hlavního města Kinshasy.

Jak bylo řečeno na tiskové konferenci 14. února, společným rysem všech těchto projektů je to, že je povedou sami Afričané.
Na včerejší tiskové konferenci bylo představeno také druhé pokračování mezinárodní soutěže ?Communicating Africa?. Jde o soutěž televizních dokumentárních filmů, které mají realisticky ukazovat nejen problémy Černého kontinentu, ale také inciativy, které se je snaží řešit.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.