Milostné dopisy pro Vídeňáky

14.2.2006 

Přes 50 tisíc ?milostných dopisů od Pána Boha? bylo dnes ráno rozdáno ve Vídni. U příležitosti svátku sv. Valentýna, patrona zamilovaných, 150 dobrovolníků rozdávalo nezvyklá psaníčka lidem spěchajícím do práce nebo do školy. Akce vznikla z iniciativy arcidiecézního pastoračního centra, za podpory Komunity Emanuel a vysokoškolské pastorace.

Listy se rozdávaly na klíčových komunikačních bodech, v metru, ale díky kněžím došla ?pošta z nebe? i k pacientům vídeňských nemocnic. Cílem bylo jediné: list s verši z Bible měl ujistit adresáty o Boží lásce. V obálce nechybělo ani pozvání k ?setkání s Bohem? v některém z kostelů. Nabízel duchovní rozmluvu, odpověď na ?milostný dopis Pána Boha? v adoraci Nejsvětější Svátosti nebo obyčejné setkání ve společenství.

Završením valentinské akce byla večerní mše svaté v katedrále sv. Štěpána, se zvláštním požehnáním pro zamilované. Organizátoři přiznávají, že inspiraci čerpali z encykliky Benedikta XVI. ?Deus Caristas est?, ve které Papež zřetelně ukázal, jak lidská láska souvisí s láskou Boží.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.