Společné svědectví je prvním úkolem ekumenismu

14.2.2006 

Benedikt XVI. potvrdil úmysl pokračovat ve spolupráci se Světovou radou církví. Jeho poselství přečetl na zahájení IX. valného shromáždění Světové rady církví v brazilském Porto Alegre kardinál Walter Kasper, předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů.

?S vědomím naší víry spojené křtem ve jménu Trojjediného Boha ? říká Papež ? hledáme cesty ke stále účinnější práci na našem společném úkolu svědčit o Boží lásce. Po čtyřiceti letech plodné spolupráce chceme pokračovat na této slibné a nadějné pouti a stále více usilovat o to, aby přišel den, kdy budou křesťané spojeni v hlásání evangelijního poselství spásy všem lidem.?

Benedikt XVI. připomíná, že dosažení plné jednoty církve překračuje síly člověka. Povzbuzuje proto ke společné modlitbě za jednotu. V návaznosti na motto probíhajícího Valného shromáždění Světové rady církví, které zní ?Bože proměň svět svou milostí?, Svatý otec vyzývá k modlitbě, aby Bůh požehnal našemu ekumenickému dialogu, abychom dosáhli toho, po čem tak vroucně toužíme.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.