Benedikt XVI. se setkal s Laurou Bushovou

9.2.2006 

Znepokojení nad vlnou násilí vyvolanou karikaturami Mohameda vyjádřil Benedikt XVI. při soukromé audienci Laury Bushové. Manželka amerického prezidenta po setkání uvedla, že Papež mluvil o pokoji a toleranci. K atentátům na dánské a norské ambasády řekla, že násilí není nikdy vhodnou odpovědí. Audience se zúčastnila také její dcera Barbora a velvyslanec Spojených Států u Svatého stolce, Francis Rooney. Laura Bushová stojí v čele americké delegace, která se zítra zúčastní zahájení Zimních olympijských her v Turíně.

"Při návštěvách Říma jsme se s manželem několikrát setkali s Janem Pavlem II. Měla jsem také příležitost setkat se s ním během jeho návštěvy ve Spojených Státech, když byl prezidentem můj tchán. Měli jsme ho velmi rádi. Velmi jsme pociťovali jeho dobrotu a soucit s lidmi na celém světě. Myslím, že Benedikt XVI. bude po mnoha stránkách velmi podobný. Vím, že Spojené Státy a Svatý Stolec mají řadu společných cílů: péči o ty, kdo trpí Aids, hladem nebo nespravedlností."

Setkání Laury Bushové s Papežem trvalo 15 min. Americký prezidentský pár navštívil Řím naposled v dubnu minulého roku, kdy se účastnil pohřbu Jana Pavla II.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.