Týden ve Vatikánu: přehled událostí od 23. do 29. 1. 2006

23.1.2006 

V neděli 29. ledna pronese Benedikt XVI. promluvu před modlitbou Anděl Páně, na náměstí sv. Petra bude shromážděno asi 2000 členů Dětského katolického hnutí. Dva chlapci se pak objeví vedle Svatého otce v okně jeho pracovny a spolu s ním vypustí k nebi dvě holubice, symbol míru.

V pátek přijme Svatý otec na audienci členy Křesťanské asociace italských pracujících.

Ve čtvrtek bude mít u Benedikta XVI. audienci polský prezident Lech Kaczynski. V tento den také papež přijme členy přípravného výboru Třetího evropského ekumenického shromáždění.

Ve středu 25. ledna se kromě generální audience v Aule Pavla VI. Svatý otec zúčastní slavnostních nešpor v Bazilice svatého Pavla za hradbami. Tato liturgie zakončí týden modliteb za jednotu křesťanů a zúčastní se jí zástupci církví a komunit působících v Římě.

Ve středu bude také oficiálně představena první Encyklika Benedikta XVI. s názvem Deus caritas est. V tiskovém středisku Svatého stolce bude encyklika uvedena za účasti kardinála Renata Raffaela Martina, předsedy papežské rady Iusticia et Pax, arcibiskupa Williama Josepha Levady, prefekta Kongregace pro nauku víry a arcibiskupa Paula Josefa Cordese, předsedy papežské rady Cor Unum.

Program Svatého otce začal dnes audiencí pro účastníky Mezinárodní konference o Charitě a zároveň přijetím další skupiny biskupů z Demokratické republiky Kongo, kteří konají návštěvu Ad limina. Ta potrvá až do 14.února.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.