Slovensko oplakává své vojáky

20.1.2006 

Bolest nad leteckým neštěstím, při kterém ?zahynuli slovenští vojáci a katolický kněz, který jim duchovně sloužil?, vyjádřili předseda slovenské biskupské konference, biskup František Tondra a vojenský ordinář František Rábek. Ve společném prohlášení ujišťují příbuzné a blízké obětí ?o modlitbě k milosrdnému Bohu, dárci věčného života... aby jim Bůh byl pomocí a útěchou v jejich hlubokém zármutku.?
Na palubě vojenského letounu An-24, který se včera večer krátce před přistáním zřítil nedaleko Slovensko-Maďarských hranic, bylo 43 osob, z toho 28 vojáků slovenské mise v Kosovu. Pád letadla přežil pouze jeden z vojáků. Mezi oběťmi je také vikář Ozbrojených sil a sborů SR, P. Michal Štang.
Pietní ekumenická bohoslužba za tragicky zemřelé slovenské vojáky proběhne dnes v podvečer v Praze v kostele sv. Jana Nepomuckého na Hradčanech. Bude jí předsedat hlavní kaplan Armády České republiky, P. Tomáš Holub. Vedle řady vysokých představitelů armády, politického života a církve se jí zúčastní také příslušníci českého kontingentu, kteří šest měsíců působili v Kosovu společně se slovenskými vojáky, a dnes se vrátili domů. K účasti na bohoslužbě jsou zváni všichni věřící.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.