Kondolence k nehodě na německém stadionu.

4.1.2006 

Benedikt XVI. zaslal soustrastný telegram, ve kterém vyjadřuje hluboký smutek nad obětmi nehody na zimním stadionu v Bad Reichenhall v bavorských Alpách v jižním Německu. Minulé pondělí tam došlo k propadnutí střechy, které si vyžádalo mnoho obětí, zvláště mezi mládeží. Dnes bylo nalezeno v troskách tělo třinácté oběti - mladého chlapce. Záchranné práce stále ještě probíhají.

V papežově telegramu, podepsaném kardinálem Angelem Sodano, adresovaném mnichovskému arcibiskupovi, kardinálu Friedrichu Wetterovi, stojí, že zprávu přijal ?s bolestí? již pro mladý věk obětí a že všechny svěřuje Božímu milosrdenství. Dále Svatý otec vyjadřuje v telegramu blízkost příbuzným obětí a prosí Boha, aby jim daroval ?v této bolestné hodině sílu a útěchu ve víře?. Papež se modlí také za všechny raněné, kterých je přes třicet, mnoho z nich je ve vážném stavu, a přeje jim brzké uzdravení.

Ve chvíli, kdy se střecha propadla, bylo právě na ledě stadionu před 50 lidí, většinou dětí a mládeže. Neštěstí vyvolalo v Německu polemiky: tisk a televize mluví o tragédii předem ohlášené, a poukazují na to, že trhliny ve stěnách stadionu pochází ze 70. let.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.