Týden ve Vatikánu: přehled událostí v prvním novoročním týdnu

2.1.2006 

Svatý otec přijme příští pondělí na audienci členy diplomatického sboru, kteří jsou akreditovaní u Svatého stolce, aby jim popřál k Novému roku.
V neděli, na slavnost Křtu Páně, bude Svatý otec v 10.00 hodin sloužit mši svatou v Sixtinské kapli, při které udělí křest několika dětem. Ve 12.00 hodin pak pronese tradiční promluvu před modlitbou Anděl Páně.
V pátek slavíme slavnost Zjevení Páně. Svatý otec bude přesedat liturgii ve Vatikánské bazilice v 9.30. I v tento den bude následovat promluva před polední modlitbou Anděl Páně.
Ve čtvrtek večer, tedy 5.ledna, navštíví Benedikt XVI. jesličky Netturbini na ulici Cavalleggeri nedaleko vatikánských hradeb. Tradiční betlem patří k těm nejznámějším v Římě a v sídle společnosti městských služeb se nachází od r.1972. Postaven byl podle návrhu jednoho z pracovníků, Giuseppe Ianniho. Scenérie betlémské krajiny z různých materiálů je zaplněná 200 postavami, několika vodními prameny, zvířaty a vším co připomíná událost Kristova narození. Tyto jesličky navštívil v roce 1974 papež Pavel VI. a Jan Pavel II. se na ně přišel podívat dokonce 24krát.
V programu Svatého otce v tomto týdnu nebude chybět ani pravidelná generální audience ve středu 4. ledna v 10.30.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.