Výroční ekumenické setkání komunity Taizé

19.12.2005 

V Miláně proběhne od 28. prosince do 1.ledna výroční ekumenické setkání organizované komunitou Taizé, na které se očekává 50 tisíc mladých lidí z celé Evropy. Po svém příjezdu obdrží každý z účastníků nedokončený pozdrav bratra Rogéra, zakladatele komunity.
Bratr Rogér začal psát pozdrav k výročnímu setkání 16. srpna. Nadiktoval jednomu z bratrů první větu: ?V rozměru, v němž naše komunita vytváří možnosti pro rozšíření v rámci lidské rodiny??, ale únava mu zabránila pokračovat a tentýž večer zemřel na následek útoku jedné ženy, která jej napadla nožem.

Výroční setkání komunity Taizé v Miláně se bude nést ve znamení této věty bratra Rogéra, a zvláště věty ?rozšířit?. ?Bratr Rogér chtěl říci ? udělejme vše pro to, aby byla více vnímatelná láska, kterou má Bůh pro každého lidského tvora, bez výjimky. Chtěl, aby naše komunita stále více ukazovala světu světlo tohoto tajemství. Proto chceme na setkání v Miláně uchopit jeho výzvu,? uvedl k tématu setkání nástupce bratra Rogéra v čele komunity bratr Alois.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.