Členové hnutí Italské katolické mládeže popřáli Svatému otci k vánocům

19.12.2005 

Svatý otec dnes přijal delegaci členů hnutí Italské katolické mládeže, kteří mu přišli popřát k vánocům. Setkání má tradici, kterou zahájil papež Pavel VI. a pokračoval v ní Jan Pavel II. Společně s mládeží přišli Svatého otce pozdravit také generální asistent Italské katolické mládeže mons. Francesco Lambiasi a prezident prof. Luigi Alici.
V promluvě ke členům Italské katolické mládeže se Svatý otec věnoval opět zdůraznění duchovního významu vánoc, který je zvláště důležitý ve vztahu k poslání tohoto sdružení.

?Tento rok má vaše formační úsilí heslo ?Jsi s námi?. Drazí přátelé, Pán Ježíš je stále s námi a vždy doprovází a chrání svou církev. Nepochybujte nikdy o jeho přítomnosti! Ten, který nám jde naproti je Immanuel, Bůh s námi, ujišťuje nás, že je stále mezi svými. Říká: ?Hle, já jsem s vámi po všechny dny až do konce světa? (Mt 28,20). Hledejte stále Pána Ježíše, upevňujte své přátelství s ním, učte se naslouchat a poznávat jeho slova, objevovat ho v chudých lidech přítomných ve vašich komunitách.?

Na závěr povzbudil Svatý otec členy Italské katolické mládeže, aby předávali svědectví živé víry svým vrstevníkům. ?Ať jsou skupiny vašeho hnutí semenem radosti ve vašich farnostech, ve vašich rodinách a ve školách, jež navštěvujete? S radostí vám žehnám a spolu s vámi všem vašim blízkým, vychovatelům, pomocníkům a všem přátelům Italské katolické mládeže. Radostné vánoce.?

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.