Týden ve Vatikánu: přehled událostí od 19. 12. do 24. 12. 2005

19.12.2005 

Příští neděli bude církev slavit Slavnost Narození Páně. Svatý otec Benedikt XVI. v tento den pronese vánoční poselství a ve 12 hodin udělí požehnání Urbi et Orbi městu Římu a celému světu z centrálního balkónu Vatikánské baziliky .
Mši svatou u hlavního oltáře baziliky bude v 10.30 sloužit kardinál Francesco Marchisano, arcikněz Patriarchální vatikánské baziliky.

Půlnoční mše svatá bude sloužena Svatým otcem v papežské kapli baziliky 14. prosince o půlnoci.
Tentýž den v podvečer budou slavnostně osvětleny a představeny veřejnosti jesličky na náměstí svatého Petra v blízkosti vánočního stromu, který byl již osvětlen a předán papeži delegací z Horního Rakouska minulou sobotu.

V pátek 23. prosince pronese poslední adventní promluvu v kapli Redemptoris Mater kazatel papežského domu pater Raniero Cantalamessa a uzavře tak letošní téma Víra v Krista dnes, vztažené k citátu z listu sv.Pavla Korinťanům: Kážeme, že Ježíš Kristus je Pán .

Ve čtvrtek přijme Svatý otec v Klementinském sále na audienci kardinály, zaměstnance papežského domu, kurie a Římské prelatury, aby jim popřál k vánočním svátkům.

Ve středu se na náměstí svatého Petra uskuteční poslední předvánoční generální audience Svatého otce.

A konečně dnes, tedy v pondělí, přijal Benedikt XVI. delegaci mládeže, členy Italského katolického hnutí.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.