P. Georg Ratzinger: Určitě navštíví Řezno

4.11.2005 

Klidný a pevný, tak charakterizoval papeže Benedikta XVI. po včerejší audienci bavorský premiér Edmund Stoiber. ?Až Papež přijede do Mnichova, město zaplní prapory s vatikánskými barvami, tak jako se svatopetrské náměstí zbarvilo do bíla a modra na začátku pontifikátu ? řekl Stoiber v rozhovoru pro Telepace. ? nebudou ale chybět ani bavorské prapory, protože naši lidé jsou hrdí, že mají Papeže Němce a Bavora.? ? dodal k plánované cestě Benedikta XVI. do rodných krajů.

Po včerejším neoficiálním pozvání Papeže do vlasti bavorské deníky spekulují o termínech návštěvy. Za možné datum se považuje září příštího roku. Svatý stolec ovšem dosud žádný termín nepotvrdil. Arcibiskup Mnichova a Freisingu, kardinál Friedrich Wetter, ovšem ihned vydal oficiální pozvání.

Vlnu dohadů v bavorských médií povzbudil také bratr Svatého otce, P. Georg Ratzinger:
?Ano, znám už přesný termín návštěvy, ale nemohu ho prozradit. To musí učinit oficiální místa. Mohu pouze říci, že v plánu cesty nechybí Řezno, město, které velmi mnoho

V Řezně strávil Joseph Ratzinger sedm let jako profesor dogmatiky, před tím než roku 1977 usedl na arcibiskupský stolec v Mnichově-Freisingu. Dodnes tam také žije jeho bratr, P. Georg Ratzinger.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.