Audience UNITALSI ve Vatikánu

15.11.2003 

Bolest nad tragédií v Nasíriji byla přítomná také dnes v Aule Pavla VI. při audienci Svatého otce pro účastníky Italské národní jednoty přepravy nemocných do Lurd a mezinárodních svatyň (tzv. UNITALSI). Na setkání byla přítomna také Margherita Coletta, jejíž manžel zemřel při nedávném atentátu v Iráku. Sám Svatý otec vyjádřil Margharitě Coletta v závěru audience svoji soustrast.

Audience pro účastníky UNITALSI v Aule Pavla VI., které se zúčastnilo více než 8 tisíc lidí, se konala u příležitosti stého výročí založení organizace.

Jan Pavel II. ve svém projevu poděkoval všem, kteří pokorně a tiše pomáhají slabým a nemocným. Připomněl pouto mezi Asociací a mariánskou svatyní v Lurdech a vybídl k ochotě pro skromnou a jednoduchou službu, podle příkladu Panny Marie, která se vydala pomáhat Alžbětě:

?Vybízím vás, abyste uchovávali živé charisma vaší církevní asociace. Živte váš osobní život i práci pro UNITALSI nasloucháním Božímu slovu a modlitbou, intenzívním svátostným životem a neustálým hledáním Božím vůle?.

V závěru svého projevu Svatý otec vyzdvihl postavu Dobrého samaritána, která je pro všechny příkladem stále větší služby Bohu a bližnímu.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.