Papež se rozloučil s Castel Gandolfem

27.9.2005 

Benedikt XVI. opustí zítra svou letní rezidenci v Castel Gandolfo a vrátí se do Vatikánu. Na náměstí před bazilikou svatého Petra se zúčastní dopolední generální audience. Včera odpoledne přijal papež v Apoštolském paláci v Castel Gandolfo představitele samosprávy a duchovní autority z kraje Lazio a poděkoval jim za to, že mu zabezpečili příjemný pobyt v letních měsících. Mezi účastníky byl také biskup z Castel Gandolfa , mons. Marcello Semeraro, zástupci mužských i ženských řádů, starosta města, pracovníci policie, armády a dalších složek. V promluvě k účastníkům včerejší audience papež Benedikt XVI. mimo jiné řekl:
?Můj pozdrav se obrací na všechny komunity v městě, kterým jsem se cítil být v tomto období tolik nablízku. Toto město je tolik velkorysé vůči poutníkům, kteří tak jako každý rok přicházeli za Janem Pavlem II., přišli i letos navštívit papeže. Tradiční pohostinnost obyvatel Castel Gandolfa je dobře známá. Díky!?
Ještě dříve, než všem účastníkům audience udělil požehnání, Svatý otec je ujistil o svých modlitbách, aby Pán požehnal jejich rodinám, a také jejich úsilí, plánům a očekáváním

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.