Papež se vrací do Vatikánu

24.9.2005 

První letní pobyt Benedikta XVI. v jeho rezidenci v Castel Gandolfo se chýlí ke konci. Příští středu, 28. září, se papež vrátí do Vatikánu. Dnes byl zveřejněn kalendář papežských aktivit do konce letošního roku a již včera se papež rozloučil se zaměstnanci papežské vily.

Při té příležitosti se setkal také s jejich rodinnými příslušníky a poděkoval jim za krásně strávenou dobu odpočinku. Papež již dříve řekl, že tak jako pro Jana Pavla II. bude i pro něj Castel Gandolfo ?Vatikánem číslo 2?. Poté se obrátil s přímluvou k Padre Piovi, jehož svátek církev slavila včera: ?Láska k Eucharistii a k Ukřižovanému, a duch služby pro Církev, jež cele pronikly jeho lidský život, ať jsou pro vás impulsem ke stále těsnějšímu spojení s Kristem.?
V dnes uveřejněném programu aktivit Benedikta XVI. do konce roku nalezneme několik význačných událostí. 2. října zahájí Svatý otec Synodu o Eucharistii, 23. října se na náměstí Sv.Petra zúčastní kanonizace 5 blahoslavených a 8. prosince bude Benedikt XVI. předsedat mši svaté ke 40. výročí od ukončení II.Vatikánského koncilu. 24.prosince bude sloužit půlnoční mši ve vatikánské bazilice a 25. prosince pronese z jejího balkonu požehnání Urbi et Orbi. 31. prosince se papež zúčastní slavnostních Nešpor k poděkování uplynulého roku.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.