Svatý otec dnes vzpomínal na oběti teroristického útoku v Iráku

13.11.2003 

Jan Pavel II. dnes dopoledne předsedal ve vatikánské bazilice mši svaté za kardinály a biskupy zemřelé během letošního roku. Modlil se rovněž za oběti včerejšího teroristického útoku v Iráku, který přinesl nejméně 27 mrtvých, mezi nimiž převládají členové italských mírových sil: ?Za oběti krutých atentátů v Iráků, aby Pán přijal do své milosrdné náruče všechny padlé, dal zdraví zraněným a potěšil jejich příbuzné, kolegy, přátele a vedl mysl i srdce lidí na cesty pokoje.?

Svatý otec připomněl Kristova slova: ?Já jsem život věčný?. Jak uvedl, to jsou slova která naplňují světlem a nadějí památku těch, kdo zemřeli.

Jan Pavel II. připomněl jména sedmi kardinálů, kteří letos zemřeli ? jsou to Hans Hermann Groër, Gerald Emmet Carter, Aurelio Sabattani, Francesco Colasuonno, Ignacio Antonio Velasco García, Corrado Ursi a Maurice Michael Otunga. Spolu s nimi uvedl také chaldejského patriarchu Raphaela I. Bidawida a 125 biskupů z celého světa.

?S útěchou myslím na to, že všichni tito ctihodní Bratři, horliví služebníci života za své pozemské existence, jsou nyní v Božích rukou, které je přijaly ve věčném obětí své lásky,? prohlásil Jan Pavel II.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.