Církevní hnutí by měla spolupracovat s diecézí i mezi sebou

26.8.2005 

Benedikt XVI. přijal na audienci v apoštolském paláci v Castelgandolfu Juliana Carrona, který je novou hlavou hnutí Comunione e Liberazione. Carron vystřídal v čele tohoto - v Itálii velmi populárního - hnutí jeho zakladatele Dona Giussaniho, který zemřel letos v únoru.
Právě on také vybral za svého nástupce tohoto teologa španělského původu. Svatý otec přijal Juliana Carrona v době, kdy v Rimini probíhá setkání ?Přátelství mezi národy?, organizovaného právě hnutím Společenství a Osvobození - Comunione e Liberazione.

Dále přijal Benedikt XVI. nejvyššího představitele italské Katolické akce, Luigi Aliciho, spolu s biskupem Francescem Lambiasim, který je hlavním duchovním asistentem Katolické akce. Po skončení audience Luigi Alici pro náš rozhlas řekl:

?Hlavním tématem setkání byl proces obnovy, kterým naše sdružení v posledních letech prochází. Svatý otec projevil velký zájem o tyto otázky a ? jak jinak ? povzbudil nás k pokračování. K některým klíčovým otázkám, které se týkají budoucnosti Katolické akce v italské církvi, jsme zaznamenali velmi důležité postřehy. Jde například o službu místní církvi a diecézi nebo o doporučení žít stále více ve spojení a společenství s dalšími hnutími.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.