Světový den mládeže je přesvědčivou zkušeností víry

16.8.2005 

Mladí očekávají s narůstajícím napětím příjezd Benedikta XVI., ale nezapomínají ani velikou postavu Jana Pavla II., který stál u zrodu Světových dnů mladých. Z druhé strany mnozí mladí mají v sobě živou naději, že tento Světový den by mohl být silným zážitkem víry. Přinášíme vám nyní několik svědectví z Kolína, které pro náš rozhlas připravil Andrea Sarubbi:

Odp.: Stejně jako poslední Světový den mladých, doufám, že i tento bude přesvědčivou zkušeností, pěknou slavností, plnou radosti, společných zážitků, spolu s mladými celého světa.

Ot.: Na základě toho, co jste dosud viděli, jaká je atmosféra tady v Kolíně?

Odp.: Jsou tady skupiny, které zpívají, které hrají, které tancují na náměstích v Kolíně. Atmosféra je tedy radostná a plná pokoje.

Ot.: Bude to první SDM bez Jana Pavla II. ?

Odp.: Myslím, že pro mnohé to bude také veliký zážitek setkat se s novým papežem, budou svědky jeho poselství, které bezesporu bude podáno jinak, než jak je podával Jan Pavel II., ale nepochybuji, že dokáže mít přímý kontakt s námi mladými.

Ot.: Tři Králové, poté, co se setkali s Ježíšem, se pak vrátili domů jinou cestou. Také vy jste již prožili několik SDM ? prošli jste v životě konverzí?

Bezesporu ano, SDM tě změní a když se vrátíš domů uvažuješ a chováš se jinak v prostředí, kam chodíš, to je ve škole, v práci, ve vztahu s druhými. Tedy určitě tě nějakým způsobem změní, pozitivně.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.