Benedikt XVI. přijal členy Kruhu sv. Petra

7.7.2005 

Na další audienci přijal dnes Benedikt XVI. členy tzv. Kruhu sv. Petra (Circolo San Pietro) v čele s markýzem Marcello Sacchettim a duchovním vůdcem sdružení, mons. Franco Camaldem. Sdružení složené převážně z příslušníků římské aristokracie, předalo Svatému otci tradiční ?obulus sv. Petra?. Jde o sbírku určeno na podporu Papežovy charity.
Ve svém projevu Benedikt XVI. vyzdvihl práci sdružení pro chudé a nemocné v terminálním stádiu. Následujete ?Milosrdného Samaritána? a konkrétním způsobem dosvědčujte misijní nadšení a evangelijní lásku, která je hlavním znamením každého autentického Kristova učedníka, vyzval členy Kruhu sv. Petra Benedikt XVI.

?Nesmíme zapomínat, že tajemstvím úspěchu každého našeho plánu je Kristus a náš životu musí být proniknut jeho obnovující silou. Ježíšovi, kterého uctíváme v eucharistii, přinášejte utrpení nemocných, které navštěvujete, osamocenost mladých i starých lidí, s nimiž se setkáváte, strachy, naděje a perpektivy celého života.? Kruh Sv. Petra byl založen roku 1869 skupinou mladých římských laiků, s cílem přinášet pomoc chudým a útěchu nemocným. V současné době spravuje například levné kuchyně pro chudé, které každoročně vydají 150 tisíc obědů a večeří, dále ?rodinné domy? pro potřebná děvčata a pro matky dětí hospitalizovaných v nemocnici ?Bambin Gesú", a hospic pro nemocné v terminálním stádiu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.