Vatikán dnes oficiálně potvrdil cestu Svatého otce na Světový den mládeže do Kolína

21.6.2005 

Ředitel tiskového sálu Svatého stolce Navarro Valls dnes potvrdil, že Benedikt XVI. bude v Kolíně v Německu na Světovém dnu mladých od 18. do 21. srpna. Letadlo s papežem na palubě odletí římského letiště Ciampino ve čtvrtek 18. srpna. Po dvou hodinách letu přistane na mezinárodním letišti Kolín-Bonn, odkud odjede automobilem do Bonnu, kde bude bydlet. Odlet z Německa je naplánován na neděli 21 srpna večer.
I když oficiální potvrzení cesty bylo publikováno až dnes, Benedikt XVI. již den po svém zvolení během mše svaté v Sixtinské kapli 20. dubna řekl: ?Myslím zvláště na mladé. Jim, privilegovaným partnerům papeže Jana Pavla II., patří mé láskyplné objetí v očekávání ? dá-li Bůh ? že se s nimi setkám v Kolíně nad Rýnem u příležitosti nadcházejícího Světového dne mládeže. S vámi, drazí mladí, budoucnosti a naděje církve a lidstva, budu i nadále vést rozhovor, naslouchat vašim očekáváním s úmyslem pomoci vám setkat se stále hlouběji s žijícím a věčně mladým Kristem?.
Téma 20. Světového dne mládeže, vybrané Janem Pavlem II., vychází ze slov Králů: ?Přišli jsme se mu poklonit?. Je to téma ? napsal Jan Pavel II. - které dovoluje mladým každého kontinentu jít cestou Králů, jejichž ostatky jsou podle jedné zbožné tradice uchovávány právě v tomto městě, a stejně jako oni mohou nalézt Krista všech národů. Jestliže v dítěti, které Maria drží v náručí Králové poznali Toho, který byl očekávaný lidem a ohlašovaný proroky, my se mu dnes můžeme klanět v eucharistii a poznat ho jako našeho Stvořitele, jediného Pána a Spasitele. Buďte adorátory jediného pravého Boha ? říkával Jan Pavel II. ? a dejte mu první místo ve vašem životě!?

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.