Kard. Špidlík oceněn za kulturu a komunikaci

16.6.2005 

Kardinál Tomáš Špidlík dnes obdržel cenu ?Corrado Ursi? za kulturu a komunikaci. Cenu udělil Úřad pro sdělovací prostředky Neapolské arcidiecéze. Cenu předal do rukou kard. Špidlíka neapolský arcibiskup kard. Michele Giordano. Ještě předtím kard. Špidlík pronesl přednášku na téma ?duše, jako autentický prostředek pro porozumění mezi národy?.

Neapolská arcidiecéze každoročně vybírá osobnost světa kultury a komunikace, která se vynikajícím způsobem zasloužila o rozvoj tématu, který papež vybírá pro Mezinárodní den sdělovacích prostředků. Letošním tématem je porozumění mezi národy skrze média. Jako apoštol tohoto porozumění byl zvolen kard. Špidlík a celé společenství římského centra Aletti, které se zabývá studiem Východní křesťanské tradice ve vztahu k problémům současného světa?.

Cena nese jméno kard. Ursiho, neapolského arcibiskupa, který se zasloužil o rozvoj pastorace prostřednictvím sdělovacích prostředků v této církevní provincii a sehrál důležitou roli také na II. vatikánském koncilu.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.