Hlasy z první generální audience

27.4.2005 

"Bylo pro nás opravdu silné vidět tohoto papeže, plného nadšení, které dává důvěru a naději. Těší nás, že chce být nablízku nám mladým a my také máme radost z toho, že mu můžeme být blízko, aby cítil naši blízkost. Věřím, že tenhle papež může v nás všech opravdu probudit touhu po míru, toleranci a blízkosti se všemi."

"No, pocity, jsou to pocity víry. Dává nám pocítit, že jsme dětmi Božími, že jsme bratři. Sjednocuje nás, ve stopách Jana Pavla II., dává nám pocítit jednotu Církve, Církve, která je živá a mladá."

"Máme za sebou spoustu kilometrů, protože maminka Svatého otce pocházela z Rio Pusteria, asi 30 km od našeho domova."

"Moje babička byla Němka od Regensburgu, kde papež učil. A mně se moc líbí jeho charakter, jasnost jeho ducha, intelektuální kázeň, konzistentnost... je skvělý!"

"Když papež volá, nemůžeme neodpovědět, ne? Vzal si jméno Benedikta z Nursie. Už dříve často soukromě přijížděl do Nursie. Před dvěma lety přijel na svátek sv. Benedikta a bylo to opravdu překrásné setkání. Benedikt znovu potvrdil, že kořeny Evropy jsou zapuštěny v křesťanství!"

"Chci popřát papežovi, jak zpívali naše děti: Benedetto tu sei Pietro! ? Benedikte, ty jsi Petr! A v tom je síla. Všichni mu stojíme na blízku!"

Dnes byla zastoupena také další náboženství, jaké jsou vaše pocity?

"Bylo nás přes stovku, z celého světa. Desítky imámů a představitelů islámu z celého světa, abychom potvrdili naši jednotu, abychom pokračovali stále v dialogu a ve vzájemném poznávání, abychom přispívali k budoucnosti světa v míru a jednotě. Zamilovali jsme si také tohoto nového papeže a přijímáme ho jako velkého Otce, také pro nás."

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.