Mše svatá za Jana Pavla II. v Moskvě

1.4.2005 

Mše svatá za Svatého otce bude sloužena dnes večer také v Moskvě. Bude zahájena v 19 hodin v katedrále Neposkvrněné a bude ji sloužit mons. Tadeusz Kondrusiewicz, biskup arcidiecéze Matky Boží ruského hlavního města. Mons. Kondrusiewicz pro náš rozhlas uvedl:

Ihned jsem upozornil věřící, kněze, řeholníky a řeholnice, všechen Boží lid, aby pokračovali v modlitbách za zdraví Svatého otce. Zvláště jsem všechny požádal, aby se modlili modlitbu k Božímu milosrdenství. Právě Svatý otec ustanovil tento svátek Božího milosrdenství, který slavíme pozítří.

Ot. V srpnu loňského roku byla předána Ikona Kazaňské madony. Jaké máte na tuto událost vzpomínky?

Odp.: Velmi pěkné, protože to bylo znamení přátelství ze strany Svatého otce. Patriarcha mluvil velice hezky o Svatém otci, o katolické církvi a o nutnosti sjednocení církve. Dnes svět musí čelit mnoha výzvám a jedině když budeme sjednoceni můžeme vzdorovat těmto výzvám.

Ot.: Osobnost Jana Pavla II. pro Rusko...

Odp.: Je to osobnost velmi důležitá. My především vzpomínáme jeho slova, která řekl na začátku pontifikátu: ?Otevřete dveře Kristu?. Otevřete dveře srdcí, polititických systémů, ekonomických systémů a tak dále. A vidíme, že tyto dveře byly otevřeny.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.