Jan Pavel II. požehnal shromáždění

23.3.2005 

Podobně jako před týdnem se velká skupina poutníků shromáždila na Svatopetrském náměstí, přestože byla generální audience oficiálně zrušena. Kolem čtvrt na dvanáct se Jan Pavel II. objevil v okně své soukromé knihovny a shromáždění několikrát mlčky požehnal.

Mezi poutníky byla skupina mladých Španělů z Madridu. Jeden z nich nám řekl:

?Přišli jsme z mnoha koutů světa. Tahle skupina přijela ze Španělska, ale přicházíme z celého světa, abychom byli s Papežem. Svatý otec nás přijímal při různých příležitostech a mnoho nám dal. Usmíval se na nás, promlouval k nám a modlil se za nás. Teď jsme tady my, mladí ze Španělska a z celého světa a chceme mu to oplatit. Teď, když prožívá obtížné chvíle, je starý, chceme být s ním, my mladí z celého světa, protože jsme jeho.?

Také otec italské rodiny, která přišla na náměstí s dvěma dětmi, nám řekl několik slov:

?Máme velkou radost, že můžeme být tady a vidět Svatého otce, i když nemluvil. Přijeli jsme z Rieti, abychom ho viděli. V poslední době se nám zdá, že hodně trpí. Právě před chvílí mě napadlo, že ten letošní Svatý týden prožívá v souladu s Kristovým utrpením. Trpí, ale bojuje až dokonce, aby naplnil své poslání. A to je úžasné.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.