"Být" v silném smyslu znamená být v hlubokém společenství s Bohem - v tom je smysl adorace

18.3.2005 

Včera v podvečer se v římské bazilice sv. Jana na Lateránu shromáždilo přes 15 tisíc mladých lidí z Říma a kraje Lazio. Obvyklému setkání s mládeží před Květnou nedělí předsedal jménem Svatého otce kardinál vikář, Camillo Ruini. Jan Pavel II. pozdravil mladé a požehnal jim prostřednictvím televizního přenosu. Včerejší modlitba byla přípravou na Světový den mládeže, který se na diecézní úrovni slaví právě na Květnou neděli, a zároveň i na srpnové setkání v Kolíně nad Rýnem.

Opakujme se Svatým Tomášem Akvinským ?Ježíši, skrytý v eucharistii, klaním se ti,? vybízí mladé římské diecéze Svatý otec. ?Pomoz nám, Ježíši, pochopit, že ve tvé církvi i v tak naléhavé oblasti jakou je nová evangelizace, je třeba učit se v první řadě ?být?, a tedy také být s tebou v adoraci. Jedině z hlubokého vnitřního společenství s Tebou může vytrysknout autentický, účinný a pravý apoštolát.? ? modlil se Jan Pavel II. s mladými ve svém poselství, předneseném kardinálem Ruinim.

Modlitbu doprovázel také působivý obřad. Ve stopách Tří králů při adoraci přinesl mladý pár zlato, jako symbol následování Krista ve vzájemné lásce. Konvertitka Raffaella přinesla kadidlo jako modlitbu díkuvzdání za obrácení srdce při adoraci eucharistie a řeholní sestra Manuela přinesla myrhu - symbol lásky až do konce.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.