COMECE se setkala s předsedou Evropské komise

10.3.2005 

Role Evropské unie v realizací Milénijních cílů rozvoje je hlavním tématem Plenárního zasedání komise episkopátů Evropské Unie ? COMECE. Biskupové 25-ti členských zemí a představitelé kandidátských zemí ?Bulharska, Chorvatska a Rumunska ? debatují také o sociálních problémech a o ratifikaci Ústavního dokumentu. Mezi tématy zasedání je rovněž vztah Unie k jejím novým sousedům, odpovědnost k nejchudším zemím a legalizace eutanázie, o které právě jedná Rada Evropy.

Dnes dopoledne se biskupové setkali s předsedou Evropské komise, José Manuelem Barrosem a jeho spolupracovníky. Hovoří generální sekretář COMECE, mons. Noël Treanor:

?Chceme zahájit dialog s Komisařem Lousem Michelem, odpovědným za rozvoj, a s dalšími funkcionáři Evropské komise, abychom se seznámili s politikou Unie ve vztahu k rozvojovým zemím. Nejde nám jenom o politické motivace, chceme se touto věcí zabývat také z antropologického a teologického hlediska. Hledat vztah mezi hodnotami sociálního učení církve a politickou realitou Evropské unie.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.