Jan Pavel II. požehnal vytrvalým poutníkům

9.3.2005 

Přestože byla středeční generální audience odvolána, mnoho poutníků se vydalo před polikliniku Gemelli. Shromáždění se modlili na parkovišti před nemocnicí. Mezi hosty byla také mezinárodní skupina rabínů, představitelů takzvaného pokrokového judaismu (World Union Progressive Jews). Novinářům řekli, že se chtějí pomodlit za Svatého otce, přinést mu pozdravy a povzbuzení. Zazpívali mu pod okny anglickou píseň.

Vytrvalí poutníci se papežského pozdravu dočkali. Krátce před polednem se Jan Pavel II. ukázal v okně svého pokoje v 10. patře nemocnice a shromážděným požehnal.

Připomeňme, že dnes uplynulo 14 dní od začátku hospitalizace. 24. února večer podstoupil Papež zákrok tracheotomie. V těchto dnech pokračuje v rehabilitačních cvičeních, tráví čas v kapli u svého pokoje, ale věnuje se i dalším aktivitám spojeným s jeho službou. Včera odpoledne přijal arcibiskupa Tadeusze Kondrusiewicze z Moskvy:

?Byl jsem zaskočen, mile zaskočen, když jsem se dozvěděl, že mohu navštívit Svatého otce. Když jsem vstoupil do pokoje, Svatý otec se na mě usmál a velmi silným, výrazným hlasem řekl: ?Co slychać z Moskvy.? Co nového v Moskvě. Řekl jsem mu: ?Svatý otče, ruští katolíci se na kolenou modlí za vaši Svatost, prosí o milost a zdraví na přímluvu Matky Boží. Svatý otec řekl: Já se za vás také modlím. Požehnal mi a se vzájemným přáním všeho dobrého jsme se rozloučili. Vyšel jsem z polikliniky s dobrou nadějí, že se zdraví Svatému otci vrací. Obrátil jsem se také k ruským katolíkům, aby se i dál modlili za jeho zdraví, aby ten, kdo vede naši církev, byl zdráv a nadále pokračoval ve své službě obecné církvi.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.