Zdravotní stav Jana Pavla II. se nadále zlepšuje

4.2.2005 

Zdravotní stav Jana Pavla II. se nadále zlepšuje. I další Papežova noc na poliklinice Gemelli proběhla v poklidu. Před polednem se účastnil mše svaté, kterou sloužil jeho osobní sekretář, arcibiskup Stanislaw Dziwisz. Mluví vatikánský tiskový mluvčí, Joaquín Navarro Valls:

?Zdravotní stav Svatého otce se zlepšil. Papež normálně jí. Vyšetření, včetně laboratorních potvrzují celkovou stabilizaci zdraví. Vzhledem k ústupu zánětu dýchacích cest, bude další lékařské prohlášení vydáno až v pondělí 7. února.?

Jaké plány má Jan Pavel II. na zítřek?

?Svatý otec bude ze svého pokoje na poliklinice Gemelli sledovat zítra odpoledne oslavy svátku Madonna della fiducia (P. Marie důvěry), patronky Římského semináře. Budou se konat v Aule Pavla VI. ve Vatikánu. Promluvu připravenou svatým otcem přečte substitut Státního sekretariátu, arcibiskup Leonardo Sandri. Lze tedy říct, že se Papež slavnosti nějak zúčastní...?

A nedělní Anděl Páně?

?Pokud jde o nedělní modlitbu Anděl Páně, je známo, že na ní Janu Pavlu II. velmi záleží a nechce při ní chybět. Zítra budu moci upřesnit, jakým způsobem proběhne nedělní mariánská modlitba. Chtěl bych využít Vatikánského rozhlasu a vzkázat věřícím, že pokud budou chtít modlitbu sledovat, mohou přijít přímo na Náměstí Svatého Petra.?

Jak tráví Papež tyto dny? Slaví mše svaté?

?Každý den slouží mši svatou arcibiskup Dziwisz a Papež koncelebruje ze svého lůžka. Je to tak od prvního dne jeho hospitalizace.?

To byly podrobnosti ze strany vatikánského mluvčího.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.