Papež vybízí filipínské biskupy ke svědectví o evangelní lásce

26.1.2021 

Vatikán/Manila. “Vydávejte nadále svědectví o konkrétní evangelní lásce, a to zejména nyní, vprostřed pandemie koronaviru”, vyzývá Petrův nástupce filipínské biskupy v poselství, které zaslal na jejich 121. plenární zasedání, konající se formou videokonference. Papežův list dnes přečetl apoštolský nuncius na Filipínách, mons. Charles Brown.

Jak informuje web Filipínské biskupské konference, papež v listě naléhá na větší pastorační kreativitu, aby lidé ve filipínské církvi nacházeli “dům s otevřenými dveřmi, který poskytuje naději a sílu trpícím a všem, kteří hledají lidštější a důstojnější život”. V závěru poselství papež žehná všem členům filipínského episkopátu a ujišťuje o podpoře jejich poslání.

Filipínští biskupové budou kromě pandemie, která si v zemi vyžádala více než 10 tisíc úmrtí, jednat o důsledcích přírodních katastrof (tajfunech Hayan a Vamco, které zemi zasáhly v loňském roce). Zváží rovněž přípravy na oslavy pětistého výročí evangelizace Filipín, původně plánované na rok 2021, avšak kvůli koronaviru odložené na duben příštího roku.

Foto: Filipínští biskupové při návštěvě ad limina Apostolorum (2019)

 

 

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.