Papež František nablízku Indonésanům zasaženým zemětřesením

16.1.2021 

Vatikán. Svatý otec vyjádřil soustrast k obětem zemětřesení, které ve dvě hodiny v noci na dnešek zasáhlo indonéský ostrov Sulawesi. V telegramu podepsaném kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem a adresovaném apoštolskému nunciovi této asijské země, arcibiskupu Pioppovi, ujišťuje papež o modlitbě za trpící a povzbuzuje záchranáře zapojené do pomoci.

Telegram zaslaný církevním a občanským představitelům Indonésie vyjadřuje papežovu  solidaritu obyvatelům ostrova zasaženého otřesy o síle 6,2 Richterovy stupnice. “Se zármutkem přijala Jeho Svatost papež František zprávu o tragické ztrátě lidských životů a destrukci majetku, způsobené silným zemětřesením v Indonésii, a vyjadřuje svou upřímnou solidaritu všem lidem zasaženým touto přírodní katastrofou.” Kardinál Parolin ujišťuje, že se papež modlí za zemřelé, za uzdravení zraněných a za útěchu pro všechny,  kdo trpí. “Zejména pak - čteme dále - povzbuzuje občanské autority a ty, kdo jsou zapojeni do pokračujícího úsilí o vyprošťování a pomoc” a všem vyprošuje “Boží požehnání síly a naděje”.

Otřesy země na ostrově Sulawesi způsobily rozsáhlá zřícení domů a budov, včetně místní nemocnice. Záchranáři bojují o život lidí uvězněných v ruinách. Operace ztěžuje nedostatek těžké techniky.

 

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.