Vatikánští kardinálové obnovují cesty po Evropě

16.7.2020 

Vatikán. Poté, co před několika dny Svatý stolec ohlásil první zahraniční cestu kard. Pietra Parolina od vyhlášení nouzového stavu v Itálii, směřující do Francie, informoval rovněž o jeho cestě do Španělska, kam jej doprovodí sekretář pro vztahy se státy, arcibiskup Paul Richard Gallagher.

Oba zástupci římské kurie se 25. července ve španělském Toledu zúčastní obřadu biskupského svěcení o. Luise Miguela Muñoz Cárdaby, který byl jmenován apoštolským nunciem v Súdánu a Eritreji, přičemž kard. Parolin bude jeho světitelem. Do Francie se naopak státní sekretář Svatého stolce odebere v srpnu – nejprve navštíví Ars (4.8.) po stopách sv. faráře arského a poté na slavnost Nanebevzetí Panny Marie poutní místo Lurdy (15.8.).

Na Ukrajinu se zase vypraví almužník Jeho Svatosti, kard. Konrád Krajewski. Během návštěvy ve dnech 17. a 18. července, kterou oznámil místní tisk, požehná ve Lvově pozemku, na němž vznikne azylový domov pro ženy, a posvětí kostel dedikovaný sv. Janu Pavlu II. v rámci oslav stého výročí jeho narození. 

 

 

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.