Celosvětová virtuální pouť do Lurd

3.7.2020 

Lurdy. 16. července, v den výročí posledního zjevení P. Marie sv. Bernardetě Soubirousové, zorganizuje poutní místo v Lurdech celosvětovou virtuální pouť. Televizní a internetové přenosy z Lurdské jeskyně potrvají 15 hodin.

Do Lurd každoročně přijíždějí 3 miliony poutníků, z toho 50 tisíc nemocných a postižených lidí, kterým se věnuje 100 tisíc dobrovolníků. V letošním roce kvůli pandemickým opatřením nepřijedou téměř žádní nemocní. Právě s myšlenkou na ně připravuje poutní místo akci, která dovolí lidem na celém světě připojit se k modlitbám a programům probíhajícím na tomto  mimořádném místě. Kromě mše, růžence a procesí budou představeny také různé aspekty jeho poslání.

Následky pandemických restrikcí se citelně dotkly poutního místa i města. Jen samotná svatyně zaměstnává 320 lidí a podle odhadů ji omezení poutního a turistického ruchu připraví o 8 milionů euro. Přesto nechce rezignovat na své duchovní poselství a snaží se o nové nekonvenční cesty - tentokrát sama putuje k poutníkům.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.