Nový Gibsonův film „Vzkříšení“ vyjde na Velikonoce

19.8.2019 

USA. Ve Svatém týdnu příštího roku se má objevit v kinech celého světa nový film Mela Gibsona „Vzkříšení Krista“ (The Resurrection of Christ). Naváže na slavné filmové ztvárnění Kristových pašíjí z roku 2004 (The Passion, česky Umučení Ježíše Krista) a to jak stylem tak obsazením.

Produkce potvrdila, že v hlavních rolích se opět objeví Jim Caviezel (Ježíš), Maia Morgenstern (Maria), Christo Jivkov (Pilát) a Francesco De Vito (Petr). První verzi scénáře, napsanou Danem Gordonem, přepracoval Randall Wallace (autor Braveheart) a zachycuje události od třetí hodiny Velkého pátku po neděli Vzkříšení, které se doposud v kinematografii objevily jen okrajově. „Některé věci, které nemohu zatím prozradit, budou diváky šokovat,“ řekl v jednom z rozhovorů Jim Caviezel, který opět vystoupí v roli Krista. – „Neřeknu vám, jak Gibson postupuje, ale mohu říci, že to bude největší film v dějinách… Vzkříšení je ohromné téma… Snažíme se je uchopit přesvědčivým a poučným způsobem, aby film vnášel nové světlo a pokud možno se vyvaroval podivností,“ dodal americký herec.

Film se bude nořit především do duchovních dimenzí, předeslal Mel Gibson. Nemůže být totiž pouhým popisem toho, co si všichni můžeme přečíst v evangeliu. Interpretace znamená zkoumání a hledání hlubších obsahů, uvedl režisér v rozhovoru s pastorem a evangelizátorem Gregem Lauriem.

Projekt sponzorovaný  společností Samuel Goldwyn Films má rozpočet 20 milionů dolarů a využívá rekvizity a kostýmy vyrobené pro předchozí film.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.