Sympatie a oddanost – přání papežových spolupracovníků k 6. výročí pontifikátu

13.3.2019 

Vatikán. V rekolekčním domě v Aricci pokračují od neděle (10.3.) exercicie římského biskupa a jeho kuriálních spolupracovníků. Dnešní šesté výročí volby papeže Františka připomněl těsně před začátkem bohoslužby nejstarší z přítomných kardinálů, bývalý prefekt Kongregace pro biskupy, Giovanni Battista Re, který jménem všech přítomných papeže oslovil:

Na dnešek, Vaše Svatosti, připadá šesté výročí Vaší volby papežem katolické církve. Chtěl bych Vám jménem všech říci, že nás těší a jsme naplněni radostí z toho, že můžeme dnes ráno společně sloužit mši, jejímž jste hlavním celebrantem. A chtěl bych Vám také říci, že se modlíme k Pánu, aby Vám byl světlem, oporou a útěchou ve Vašem poslání utvrzovat bratry ve víře, být základem jednoty a ukazovat všem cestu vedoucí k nebi. Požehnejte nám Svatý otče a vězte, že jsme Vám s hlubokými sympatiemi a upřímnou oddaností opravdu nablízku.

Tolik 85-ti letý emeritní kuriální kardinál Giovanni Battista Re před dnešní ranní bohoslužbou v rekolekčním domě v Aricci, kde až do tohoto pátku (15.3.) koná papež František se svými nejbližšími spolupracovníky každoroční postní duchovní obnovu.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.