Březnový úmysl apoštolátu modlitby: za pronásledovné křesťany

5.3.2019 

Vatikán. K modlitbě za pronásledované křesťanské komunity vybízí papež František v evangelizačním úmyslu na měsíc březen. Ve videozáznamu pro Celosvětovou síť modlitby s papežem připomíná, že dnes je více mučedníků než v prvních staletích. Papež upozorňuje na nedostatek náboženské svobody v různých částech světa a vybízí k uznání práv křesťanských komunit.

„Možná je nám to zatěžko uvěřit, ale dnes je mučedníků více než v prvních staletích. Jsou pronásledováni, protože této společnosti říkají pravdu a hlásají Ježíše Krista. Děje se to zejména tam, kde náboženská svoboda stále ještě není zajištěna. Ale také v zemích, které teoreticky nebo v dokumentech hájí lidskou svobodu a práva. Modleme se za křesťanská společenství, zejména ta, která jsou vystavena pronásledování, aby zakoušela Kristovu blízkost a jejich práva byla uznána,“ říká Svatý otec k evangelizačnímu úmyslu apoštolátu modlitby na měsíc březen.

Podle poslední zprávy vypracované Papežskou nadací „Pomoc trpící církvi“ (Kirche in Not), dochází k těžkému nebo extrémnímu porušování náboženské svobody v celkem 38 státech světa.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.