Tříkráloví zpěváčci dostali požehnání na cestu

28.12.2018 

Německo. Bavorský Altötting se dnes rozzářil světlem tříkrálových korun. Na zahájení 61. ročníku Tříkrálového zpívání a vyslání koledníků sem děti a mladé lidi z celého Německa pozval pasovský biskup Stefan Oster, SDB. Přijelo jich více než 2600, v zastoupení nejméně tří set tisíc jejich vrstevníků, kteří budou až do 6. ledna obcházet německé katolické farnosti.

„Být požehnáním a přinášet požehnání“, v tomto duchu se letos nese největší světová sbírka dětí pro děti, která v Německu, ale také dalších germanofonních zemích, Maďarsku, Slovinsku a na Slovensku od svého vzniku v roce 1959 vynesla více než miliardu euro. Letos se zaměřuje na postižené děti, kterým se v mnoha částech světa nedostává náležité lékařské péče a sociální či psychologické podpory.

Několik účastníků tradiční misijní iniciativy jako obvykle přijede na novoroční papežskou bohoslužbu do Vatikánské baziliky. Dodejme, že Sternsinger, tedy „hvězdní zpěváčci“, byli před třemi lety zapsáni na seznam světového kulturního dědictví Unesco.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.